Forsiden

Historie

Spøgelseslokaliteter

Reservation

Hvem er vi?

Kontakt

Presse

Sitemap

 
 


Bromølle Kro


I 1776 opstod Gæstgiveriet i Jyderup på Sjælland som kort efter blev drevet som Bromølle Kro, landbrug og købmandshandel.
At drive kroen var ikke altid lige lukrativt, for i 1700-tallet fandt et kropar på at forøge indtægterne ved at drikke de handelsrejsende under bordet, myrde dem, smide deres lig i åen og røve alt af værdi fra deres bagage.
Kroparret blev dog afsløret og hængt på galgebakken tæt ved kroen, men siden har en grå dame slået sig ned på kroen, hvor hun ynder at komme i køkkenet, somme tider også i kroens smukke restaurant.
Det menes at være en dame, som var en del af et rejseselskab, der blev myrdet af kroparret, og derefter smidt i åen.

Forlader hjemsøgt kro-værelse i utide

Pander flyver fra tid til anden gennem køkkenet, vandhaner tænder af sig selv – og på særligt et værelse foregår der mystiske ting.
På Bromølle kro i Vestsjælland, et sted omgivet af skov og idyllisk beliggende ved en å – men bag de hvide mure er personalet på stedet overbeviste om, at det spøger.
Her var Puk Elgård på besøg for at overnatte i netop det ’hjemsøgte’ værelse.
- Jeg har set det, som nogen vil kalde et spøgelse. Men jeg tror ikke på det alligevel. Jeg tror, at det er hjernen, der spiller os et pus. Jeg har en meget naturvidenskabelig tilgang til det, fortæller Puk Elgård.
Næste morgen tilkalder hun clairvoyanten Jasper Sågård, der angiveligt kan finde og uddrive spøgelser. Og da han kommer ind på værelset, får han et klart billede af, hvem der skaber uroen. 
- Det er en dame, der har en påklædning som for mange år siden. Hun har mørkt hår og er meget feminin.
En kone til en, som har administreret stedet, siger han.

En nat hos spøgelserne

Til historien om Bromølle kro hører der beretninger om et tidligere kropar, som i 1800-tallet drak deres gæster fulde for derefter brutalt at myrde dem og røve deres ejendele. 
Om det er dem, der i dag spøger på kroen, ved ingen med sikkerhed. 


Visit: Bromølle Kro