Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Helnan Phønix Hotel


På Helnan Phønix Hotel i Ålborg har man også sine hotel-spøgelse, der er blevet set af flere gæster på det gamle agtværdige hotel på Vesterbro i byens hjerte. Faktisk er hotellet på Vesterbro det mest hjemsøgte i Danmark. For de har faktiske hele tre spøgelser, det er der ikke mange andre hoteller, som kan bryste sig af.

Hotellets historie begynder allerede i 1853 – men bygningen blev faktisk opført helt tilbage i 1783, da Brigadér von Halling byggede det som sommer residens.
Brigadér William von Halling vendte tilbage til Danmark fra Indien med en kæmpe formue – og flere slaver, som han holdt fanget i sin kælder.
Historien går også på, at Hallings kone ikke kunne blive gravid; og for hvert år, hvor det ikke skete, brækkede han et led på hende. Dette var medvirkende til, at hun endte som krøbling … og dermed (for ham) ubrugelig. Han endte derfor med at mure hende inde i kælderen.
Der er altså sket ét og andet i kælderen på Hotel Phønix – men også i nyere tid.

Hjælpsomt spøgelse i opvasken


Steven Lyn-Knudsen har været tjener på hotellet i mere end 16 år og har gennem sin tid været vidne til flere uforklarlige ting. “En aften havde vi fest i Storsalen, hvor vi var tre tjenere på arbejde. Aftenen var ved at være ved vejs ende, og vi havde derfor lukket og slukket i opvasken, der ligger i kælderen under køkkenet.
To af tjenerne gik rundt i restauranten, mens jeg gik bagved i køkkenet. Pludselig hører jeg elevatorklokken ringe, hvilket normalt sker, når opvaskeren kører rent service op til os.
Elevatoren går op – og der står så en vogn, jeg havde set stå i kælderen kort forinden.
Som sagt var der fuldstændig mørkt og slukket dernede, så hvordan den er kommet ind i elevatoren og kørt op i køkkenet … det ved jeg ikke.”


Hen på morgenen vågnede en gæst ved tanken om, at der var hanegal - og lyden af nogen ved døren.
Døren gik op, og der stod en stuepige med kyse, lille forklæde og fjerkost. Gæsten tænkte, at han hellere må ligge stille for ikke at forskrække hende, og så begyndte stuepigen at gå rundt og støve af. Hun trak også gardinerne fra, og gæsten undrede sig over, at hun ikke gik ud på badeværelset. Men det viste sig senere, at det var af nyere dato.
Efter at have trukket fra gik stuepigen, og gæsten faldt i søvn og sov til halv ni-tiden. Da strålede solen ind, og han tænkte: "Hold da kæft, hvor gør de tidligt rent her." Det beklagede han sig over i receptionen, men her var svaret: "Nej, det gør vi i hvert fald ikke."

Senere på dagen kommenterede gæsten stuepigens sjove, gammeldags uniform, men også her benægtede receptionisten forundret. For her gik personalet i hvide kitler. Siden fandt receptionisten billeder frem af personalet, som de gik klædt i gamle dage. Og der kunne gæsten se, de gik i den slags uniformer, som den stuepige han havde set.Visit: Hotel Phønix Ålborg