Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Helnan Phønix Hotel


På Helnan Phønix Hotel i Ålborg har man også sit hotel-spøgelse, der er blevet set af flere gæster på det gamle agtværdige hotel på Vesterbro i byens hjerte.

Hen på morgenen vågnede en gæst ved tanken om, at der var hanegal - og lyden af nogen ved døren.
Døren gik op, og der stod en stuepige med kyse, lille forklæde og fjerkost. Gæsten tænkte, at han hellere må ligge stille for ikke at forskrække hende, og så begyndte stuepigen at gå rundt og støve af. Hun trak også gardinerne fra, og gæsten undrede sig over, at hun ikke gik ud på badeværelset. Men det viste sig senere, at det var af nyere dato.
Efter at have trukket fra gik stuepigen, og gæsten faldt i søvn og sov til halv ni-tiden. Da strålede solen ind, og han tænkte: "Hold da kæft, hvor gør de tidligt rent her." Det beklagede han sig over i receptionen, men her var svaret: "Nej, det gør vi i hvert fald ikke."

Senere på dagen kommenterede gæsten stuepigens sjove, gammeldags uniform, men også her benægtede receptionisten forundret. For her gik personalet i hvide kitler. Siden fandt receptionisten billeder frem af personalet, som de gik klædt i gamle dage. Og der kunne gæsten se, de gik i den slags uniformer, som den stuepige han havde set.Visit: Hotel Phønix Ålborg