Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 

Herregaarden Odden

Odden er en meget smuk og særpræget gård med ærværdig alder, som omkring midten af 1400-tallet blev rejst som de bygninger, man ser i dag.
På Herregården Odden har man på loftet en udstoppet hovedløs svane.
Det fortælles, at den vendte hovedet hver gang der kom en ugift pige, som ikke var mø, forbi (andre siger en utro kone eller mand), og den vendte det så ofte, at nakken blev slidt over.

Endelig ses i kælderen, bag en tremmedør, et hestekranium, det er hvad der endnu stikker op af en ond ridder til hest, der blev manet ned i kældergulvet.
Der hersker megen mystik om korset malet på oddens mur, og ingen har efter sigende indtil nu kunnet komme med en forklaring på, hvorfor det findes der, men sagen er ligetil: 
I middelalderen og den tidlige renæssance var det almindeligt, at man – forsynede husene med udvendige dekorationsbemaling.
For at beskytte den lidt mod vind og vejr, anbragtes den undertiden i lave nicher. B
landt de herregårde, der er dekoreret på denne måde, er Odden.
Og hvad malede man da i disse nicher? Nogle steder var det bygherrens og hans hustrus adelige våbner, men ellers  helgenbilleder og forskellige religiøse symboler, der – samtidig med sat være prydelige - havde til opgave at holde onde magter som spøgelser, djævle, trolde etc. borte.


Visit Herregaarden Odden:


Kontakt os på: chris-kraft-christensen@mail.dk