Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Kokkedal Slot

Lejlighedsvis høres en hestevogn køre gennem porten til Kokkedal Slot der ligger smukt ved Brovst i Nordjylland.
Den siges at være fandens ligvogn, der henter den norske adelsdame Karen Galde. Hun havde nemlig viet sin sjæl til det onde, og spøgerderfor på det agtværdige slot.

En gæst boede i værelset ved siden af porten, men kunne ikke sove, da der var en forfærdelig larm af heste. Han blev flyttet til nordfløjen, hvor han sov stille og roligt igen. 
   
I middelalderen, efter lanseturnering og fest blev en jomfru svanger, og for at undgå skandale blev hun levende indemuret på slottet. Hendes trin og småsnakken høres i vestfløjens korridor. En tidligere beboer mente, at der kun var tale om et lydfænomen-ekko fra fortiden eller et deja vu.

Engang kom alle overnattende gæster på en gang ud på gangen efter at have hørt "et selskab" gå forbi. Der var ikke andre i huset, men en gæst så en frøken stå smuk i en fornem dragt, som om hun sov De uforklarlige fænomener kan højest holde gæsterne lidt vågne. Det er jo kun slottets ånder, der holder et øje med hvad der sker.

Andre gæster vil godt have kontakt med dem, vil man derfor have en overnaturlig oplevelse, anbefales det at tage et par stive cognac'er inden sengetid, for Kokkedal Slot omtales ofte, som verdens mest hjemsøgte. 
 
Kokkedals Slotsnisse kaldes en mandsling. Såvel gæster som ansatte møder ham stå og stirre i døren. Hver gang på samme måde og nysgærrigt kikke på fremmede, der er kommet ind på hans enemærker. Drillerier tilsiges Slotsnissens værk, hvad enten dyr slippes løs, ting der forputter sig eller en lukket dør går op og i af sig selv. 
 


Visit:
Kokkedal Slot