Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 

Kragerup Gods

Historien om den hvide dame

Kragerup Gods på Vestsjælland ved Ruds Vedby fungerer i dag som landbrug, hotel, konferencefaciliteter og eventafdeling – og så er der såmænd også et spøgelse på godset.

I hovedbygningen har de et enkelt portræt som aldrig er blevet identificeret. Derfor menes det, at kvinden, ‘den hvide dame’, spøger i hovedbygningen. Tilsyneladende et venligt spøgelse! Sammen med uglerne, som altid har betydet meget for Kragerup, værner hun om godset og familien.

Det er godsejer og hofjægermester Birgitte Dinensen, der står i spidsen for det smukke sted, hvor det endda også siges, at være et spøgelse.
”Den hvide dame”, som hun kaldes, foretrækker værelse nummer otte, som på Kragerup Gods siges at være den hvide dames værelse.

Godsejer Birgitte Dinesen fortæller ...
"Det her er Gertrud, som er vores husspøgelse. Hun kommer ridende i parken hver nat, når tårnuret slår 12.
Du kan se portrættet i den fine spisestue i hovedbygningen, som er uidentificeret, og derfor kalder vi hende for Gertrud - vores husspøgelse.
Da jeg var lille her i huset og var alene hjemme, så sagde min mor altid: Du skal aldrig være bange, for du er aldrig alene. Der har boet så mange mennesker i det her hus, som har været så glade for at være her. Så kan det godt være vi begraver dem nede på Ørslev Kirkegård, men de kommer altid hjem og passer på dig."

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.


Visit Kragerup Gods

Kontakt os på: chris-kraft-christensen@mail.dk