Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Lerbæk Hovedgaard

Gården blev første gang nævnt i 1400-tallet, hvor den første kendte ejer var Mourids Nielsen Gyldenstierne, der var en kendt mand på den tid, hvor han både var medlem af rigsrådet og han var lensmand, altså bestyrer af et kongeligt len. Mourids Nielsen Gyldenstiernes datter, Anne Gyldenstierne, arvede gården efter hans død, og Lerbæk gik efter hendes død videre i arv til sønnen Mourids Olufsen Krognos. I 1550 arvede sønnen Oluf Mouridsen Krognos godset, som i 1572 blev gift med Frederik II's ungdomskærlighed, Anne Hardenberg. Herefter havde Lerbæk Hovedgaard mange ejere, blandt andet fætteren Mourids Podebusk, der var kendt som en grisk og stridig person, og som bl.a. fik en advarsel af kongen for at komme i for mange retssager.
I dag ejes gården fonden for Lerbæk Hovedgård A/S, der har indrettet et mindre selskabs- og konferencehotel med otte værelser i Lerbæks fredede hovedbygning.
Der knytter sig mange spøgelseshistorie til Lerbæk Hovedgaard ved Frederikshavn.
I hovedbygningen holder et Poltergeist til, som flytter rundt på gæsternes ting på værelsesgangen eller på værelserne, og fra kælderen høres slæbende skridt, hvor Peter Tordenskjold holdt krigsfanger, som havde deltaget i Stor Nordiske Krig.
Samtidig kan der høres hestehove hen over den brostenene og broen over voldgraven, hvor den hvide dame kan ses, hvor hun  druknede.
I den gamle svinestald – hvor der nu holdes heste - står de ofte helt stille og ser mod et bestemt sted, hvor spøgelserne i skridt
kommer ned fra loftet.

Rundvisningerne om Lerbæks spøgelser gives med et meget personligt foredrag mens de boer på den gammel herregård.

visit: Lerbæk Hovedgaard


Kontakt os på: chris-kraft-christensen@mail.dk