Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Lille Restrup Hovedgaard


Ind imellem kan det være uhyre fredeligt, når det gælder spøgerierne på Lille Restrup Hovedgaard ved Aalstrup i Nordjylland.

Selv om gården har en lang historie, har der ikke været de store besøg fra det hinsides... men der er lige det med den der stalddør.
Det drejer sig om en dør i den gamle kostald, som af den ene eller den anden grund går op af sig selv, nøjagtig som om en eller anden går ind ad den og glemmer at lukke efter sig.

Den slags er naturligvis irriterende – derfor har man gjort hvad man kunne for at afhjælpe problemet. Døren er blevet fornyet, og håndtag og lukkemekaniske er blevet udskiftet. Men lige meget hjælper det. Døren bliver ved med at gå op i tide og utide...

Efterhånden har man slået sig til tåls med, at det ganske simpelt må dreje sig om et spøgelse. Man tror på, at den stædige døråbner er landsdommer Niels Clemmesen fra Viborg, som i begyndelse af 1500-tallet var herre på Lille Restrup Hovedgård.
Han holdt meget af stedet, og derfor var det et hårdt slag for ham, da han efter en kontrovers med kronen måtte afstå gården til kong Christian 2. i 1518. Det tog så hårdt på ham, at han begik selvmord. Et par år efter gav kongen gården tilbage til hans enke.

Nu er Niels Clemmesen så vendt tilbage for at holde øje med, at alt står ordentligt til på hans gamle gård. Men man kan godt undre sig over, at det tilsyneladende kun er kostalden, han er interesseret i.Visit: Lille Restrup Hovedgård