Forsiden Historie Spøgelseslokaliteter Reservation Hvem er vi? Kontakt Presse Sitemap
 
 


Sophiendal Slotshotel har sine egne spøgelser: »Det er vigtigt for os, at stedet har historien med«
Sophiendal hører, hvad bygningerne angår, til de mere vellykkede herregårde. Den er bygget i renæssancestil af røde mursten, og sokkelen er af granit; taget er dækket med røde munketegl. Hovedbygningen består af en højere midterfløj med hovedindgang i midterpartiet og to sidefløje med pavillonudbygninger. Hovedfløjens midterparti har en tårnlignende karakter; det er bygget i to etager med trapper. Havefacaden vender mod syd. Det hele er rigt indfattet med prydelser af udhuggede sandsten.
Bygningerne er opført i tidsrummet 1876- 84, efter tegningerne af arkitekt, professor H. B. Storck. Den smukke portal er efter tegning af billedhugger Ludv. Vieth. Slottet er opført af gehejmekonferensråd Gottlob Emil Georg Frederik Rosenkrantz. Også vestibulen er prydet med træværk og billedskærerarbejder.
Også de store kønne udbygninger stammer fra baron Gottlobs tid og er som hovedbygningen udformet under tydelig inspiration fra Rosenholm. Indkørslen til gården flankeres af to staldlænger fra 1871, og avlsgårdens ældste bygning er fra 1855. Den indre gård er beplantet med studsede linde, og også i haven findes der pragtfulde gamle træer bla. en lind, der er 3 ½ m i omfang.  

På Sophiendal Slotshotel ved Skanderborg kan man for en nat, gå på spøgelsesjagt eller forestille sig, hvordan herskabskusken og malkepigen forelskede sig.
Murene emmer af historier, som personalet gør en dyd ud af at holde i live.
Sophiendal Slotshotels historie går helt tilbage til 1100-tallet, og i tidens løb har gården hørt under kongen og efterfølgende bl.a. tilhørt Von Woyda og Rosenkrantz familien.
Christian Hellesø Vaaben er opvokset på Sophiendal og har arbejdet hos os i 10 år - han kender historien og samtidig også historierne om mærkelige oplevelser på lukkerunderne og spøgelser på værelsesgangene.
Hvis I vil berige jeres fest hos os med en unik fortælling om slottets særheder, så kontakt os endelig og så vil Christian med glæde vise jer rundt!
Jeg hedder Christian, det er mig der sidder bag tastaturet på vores sociale medier. Jeg er opvokset på Sophiendal idet min far kom hertil som driftsleder i 1994, og jeg har mere eller mindre været her lige siden. Foruden at være tjener, er det også mig der står for alle rundvisningerne og alskens historiefortællinger om slottet. Hvis I gerne vil høre historien om spøgelset i vinkælderen, hvorfor Spejlsalen var et spionrum og myterne om løngange - så book en rundvisning og få det fulde ud af jeres ophold hos os.

 

Visit: Sophiendal Slotshotel

Kontakt os på: chris-kraft-christensen@mail.dk